Brandweer tipt 4100 scholieren over veilig omgaan met vuurwerk

HILVERSUM – Maar liefs 4100 basisschoolleerlingen in ’t Gooi en de Vechtstreek krijgen de komende maand bezoek van de brandweer Gooi en Vechtstreek. Aanleiding is de komende oud-en-nieuwviering. De scholieren krijgen voorlichtingen over hoe veilig om te gaan met vuurwerk en wat wel en niet mag.

brandweertipt4100scholierenoverveiligomgaanmetvuurwerk_1hilversum

 

 

 

 

 

Dit jaar geeft de brandweer, in samenwerking met de Regionale Ambulance Voorziening, de Grondstoffen en Afvalstoffen Dienst en Buitengewoon Opsporings Ambtenaren vanuit de gemeenten, 155 voorlichtingen voor groepen 8 op 96 verschillende basisscholen gegeven. Het voorlichtingstraject begint maandag en duurt tot en met vrijdag 11 december.

Het doel van de vuurwerkcampagne is om bewustwording te kweken in alle lagen van de bevolking. Door voorlichting te geven op basisscholen hopen de betrokken diensten op minder branden, minder schade en minder afval. Dit jaar is ook opnieuw vanuit de gedachte Schoon Gooi en Vecht! aandacht voor het veilig opruimen van vuurwerk. Vorig jaar zijn 141 groepen 8 op 94 verschillende basisscholen voorgelicht. ‘Elk jaar gebeuren er ongelukken met vuurwerk waarbij vooral jonge mensen gewond raken’, meldt de brandweer. ‘De meeste ongelukken worden veroorzaakt doordat mensen het vuurwerk niet op de juiste manier afsteken, of niet de juiste hulpmiddelen gebruiken. Ook zien we ieder jaar weer strafbaar gedrag, zoals het te vroeg afsteken van vuurwerk, het bezit van teveel of illegaal vuurwerk en het veroorzaken van vernielingen en overlast.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *