Specsavers zet vol in op bescherming ogen en oren tegen vuurwerk

ASSEN – De winkels van Specsavers, ook die in Assen, zetten vanaf 7 december vol in op bescherming tegen vuurwerk. Zo ligt er straks een groot assortiment aan vuurwerkbrillen en oordoppen in de winkel.

Zien we je volgend jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

De onderneming zegt daarmee in te spelen op de stijgende vraag van consumenten naar beschermingsartikelen. Het aanbod omvat beschermbrillen en Alpine-gehoorbeschermers, voor zowel volwassenen en kinderen.

Volgens Specsavers richt de vraag zich nog vooral op bescherming voor de ogen, voornamelijk vuurwerkbrillen gaat over de toonbank, naar schatting dit jaar zo’n 1 miljoen stuks. De verkoop van oorbeschermers tijdens de vuurwerkperiode blijft in vergelijking hiermee nog achter.

Verantwoordelijker

Wieteke Lap, woordvoerder dan van Specsavers: “De vraag naar vuurwerkbrillen groeit elk jaar. Het gaat te ver te stellen dat de vuurwerkbril inmiddels gemeengoed is, maar Nederland wordt op dit punt wel verantwoordelijker. Het lijkt erop dat de consument eindelijk ‘om’ is en inziet dat vuurwerk afsteken en ernaar kijken leuk is, maar dat een ongeluk in een klein hoekje schuilt. Vijf jaar geleden was de vraag naar vuurwerkbrillen minimaal. Dit jaar vraagt het merendeel van onze winkels om zowel vuurwerkbrillen als gehoorbeschermers.”

Terwijl het gebruik van gehoorbescherming bij festivals spectaculair gegroeid is (plus 47 procent ten opzichte van 2014), valt er rond de vuurwerkperiode volgens Specsavers nog terrein te winnen. Binnen de branche verwacht men desondanks een groei van 25 procent ten opzichte van de voorgaande drie jaren.

Specsavers vindt het zorgelijk en opvallend dat Nederlanders vooral denken aan het beschermen van hun ogen bij het kijken naar of afsteken van vuurwerk. Lap: “Ook de oren lopen risico, en dat lijken veel mensen zich nog niet te realiseren. Een klap van knalvuurwerk of een strijker kan levenslang oorsuizen opleveren.”

De winkels van Specsavers staan daarom van 7 tot en met 31 december in het teken van vuurwerkbescherming. Naast gratis vuurwerkbrillen (op=op) zet de retailketen vooral ook gehoorbeschermers in de etalage. Alpine-gehoorbescherming is vanaf 7 december tot en met 31 december te koop voor de actieprijs van 9,95 euro in plaats van de gebruikelijke 12,95 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *