Petitie

12180119_1629796850604705_1910409164_n

14 reacties op “Petitie

 1. Vuurwerk mot blijven simpel zat komt gewoon door die schijt blagen die er van alles mee op moeten blazen dat het verboden gaat worden waarschijnlijk zal deze pititie niets doen maar heb zo wie zo het geprobeerd en anders Belgiƫ hahhaha

  • Bij 40,000 mensen die de petitie getekend hebben, is de tweede kamer verplicht mijn standpunt te behandelen als ik besluit om de petitie te overhandigen. Zaak dus dat je zorgt dat zoveel mogelijk mensen deze petitie tekenen!!!!

 2. Vuurwerk is al zo lang een leuke traditie in Nederland, dit moet zo blijven!
  Beter nog is als ze weer flash kruit gaan toestaan in grondknallers, zoals dat was in de jaren ’70 en begin jaren ’80, toen had je tenminste nog van die fatsoenlijke (grond)knallers. Terwijl je nu van die plofjes hebt.

  Er is al zoveel wat al niet meer mag!
  Wat is het volgende?

 3. Vanaf dat ik een klein jongentje was keek ik uit naar oudjaarsdag, ik ben nu 22 en voel me nog steeds als een kleinkind wanneer ik iets afsteek. Er word al zoveel verboden in dit land, laat deze traditie in zijn waarde.. Ongeacht hoe ofwat ik blijf stoke dan maar belgie/duitsland

 4. Hoi Ron en Guus,
  Middels deze weg wil ik jullie namens het hele team van Beste vuurwerk IN een hart onder de riem steken. Ik hoop dat nog velen jullie petitie zullen ondertekenen!
  Groetjes,
  Sanne en de rest van het team!

 5. Voor de zoveelste keer het zelfde gezeik..
  De politiek moet eens gaan snappen dat er belangrijkere dingen in het leven zijn. Zoals al die vluchtelingen die hulp nodig hebben.
  Triest dit..

 6. Vuurwerk is traditie voor et verjagen van et kwade overgewaaid wereldwijd pak ons deze traditie niet af als een dier bang is geef je em toch ook een slaap pilletje om die avond er geen last van te hebben loll
  Maar ff serieus dit gaat te ver blijf van ons vuurwerk af jij viert toch ook je verjaardag wij vieren et ouder worden van de planeet met een avond vol verbazingwekkend mooi vuurwerk en soms wat harde knallen heerlijk toch 1 dag maar klaag niet zo ze hebben een heel jaar om weer boven op te komen

 7. Het vuurwerk in nederland moeten blijven want het op momenten lijst van Nederland dus lekker met oud en nieuwe vuurwerk afsteken dat is traditie die Nederland moet blijven bestaan maar dat illegale vuurwerk daar moet wel een verbod op komen

 8. Zoals hier de titel al aangeeft “vernietig overlast maar vermoord nooit een traditie”, zo is het maar net. De azijnzijkers ( metname Arno Bonte, de aanstichter tegen de consumentenvuurwerk hetze) zijn weer volop bezig deze prachtige traditie te demoniseren.
  Ik las vandaag het krantje ‘De Metro’, en ik wist gelijk wat me na werktijd te doen stond, een riem onder het hart steken van een organisatie die het nog opneemt voor het afsteken van consumentenvuurwerk.
  Laten alle liefhebbers van deze traditie nou eens inplaats van apart van elkaar te opereren eens een groot blok vormen tegen de tegenstanders van deze traditie, alleen zo kunnen we als liefhebbers overtuigend onze traditie blijven verdedigen. Ik wil de initiatiefnemers van dit forum alvast becomplimenteren voor de moeite deze traditie in stand te houden, en dat zeg ik als zeer groot liefhebber van consumentenvuurwerk.

 9. De 1 zuipt zich legaal klem en vernield spullen en veroorzaakt ongevallen. en dat mag
  De ander rookt zich blauw waar mensen last van hebben. en dat mag
  Weer een ander weet van de wereld niet meer af door “legale”wiet en xtc. en dat mag

  Doe ff normaal allemaal….en ga niet liggen zeiken over vuurwerk op die laatste 3 dagen van het jaar.

 10. Organisaties moeten niet altijd iets anders gaan zoeken om het vuurwerk te verbieden. Men zoekt constant naar ander zaken. Dan weer het millieu dan weer eens de ongelukken. Je kunt er lang en breed over praten.
  Als boven staande zaken de doorslag geven, dan zou niets meer mogen in Nederland.
  Al 10 tallen jaren zijn er hele groepen die de traditie van vuurwerk om zeep willen helpen. En altijd worden middelen aangegrepen.

  Komt het tot een vergelijk dan… Mag geen enkele chemische fabriek nog draaien.
  Kijk eens bij sabic in Beek en Sittard Geleen. Wat daar het afgelopen jaar niet allemaal fout is gegaan. Niemand zegt ja… dan maar dicht ermee.
  Wat betreft ongelukken. als voorbeeld. 34.000 meest ernstige verwondingen ( invaliditeit komt vaak voor) door paard en pony rijden. Moeten we de hobby van die mensen dan maar afnemen?
  Wat te bedenken van voetballen of zelf het sporten op school.
  Ook kunnen we er lijsten op loslaten over vakantie gaan. Voorbeeld Ski vakantie.
  Hoeveel komen er daar niet van terug met de gipsvluchten. Dat kost de verzekeraar en de werkgevers toch ook handen vol geld. En…. we mogen toch nog steeds op vakantie gaan.
  Vergeet ook even het autorijden niet. elke dag vind er wel een zeer zwaar ongeluk plaats met heel veel persoonlijk lijd en slachtoffers. Maar waarom worden de auto’s niet verboden ? Ik bedoel : het kost ons per jaar veel meer geld en er zijn veel meer slachtoffers te betreuren.
  Ook is het natuurlijk geweldig om oogartsen erbij te halen.
  Wat te denken van het volgende. Zachte lenzen zijn heel erg gevaarlijk voor de ogen.
  Maar ze worden nog altijd gemaakt en verkocht. Waarom horen we door de oogartsen uit Rotterdam daar niets over.

  Ook word de niets vermoedende burger verteld dat het heel veel geld kost om alle slachtoffer van vuurwerk te behandelen. Je hoort mij dat niet zeggen. Elke Euro is er een te veel ! maar dan moet de rest van mijn bovenstaande lijstje er ook aan geloven en daar horen we nooit iets van.
  Ik heb twee jaar geleden tijdens een discussie programma al eens een belachelijk bedrag gehoord van ongeveer 2 miljard aan gezondheids kosten elk jaar door vuurwerk.
  Kijk je kunt heel veel mensen daarmee over halen, maar niet diegene die echt realistisch is. Ik moet met dat bedrag bijna lachen.
  Dus alle ongelukken met paard en vakantievieren zullen een veelvoud moeten zijn dan van het bedrag dat word genoemd voor het vuurwerk

  We kunnen nog wel even doorgaan hiermee.
  Feit is dat er nu eenmaal groepen zijn die kortzichtig zijn.
  En alles willen verbieden.
  Wat is het volgende: afschaffen van Koningsdag ? Afschaffen van carnaval ?
  Afschaffen van Sinterklaas? Afschaffen van…. nou noem maar op.

  En let op mijn woorden. Mocht het consumenten vuurwerk ooit verboden worden . Dan gaat men na een paar jaar verder om ook de door de gemeente. georganiseerde vuurwerkshows af te schaffen.

  Ik vraag me wel af welke mensen dit moeten gaan afsteken, want zoveel gediplomeerde afstekers zijn er helemaal niet in Nederland om elke stad of dorp van een vuurwerkshow te kunnen voorzien.
  Nog los van het feit dat je het illegale vuurwerk helemaal niet tegenhoudt met een verbod. Integendeel er zal meer illegaal vuurwerk worden afgestoken.

  Weten jullie wat moet worden afgeschaft:
  HET ILLEGALE VUURWERK !!!
  Er moet veel beter gehandhaafd worden hierop.

  Nog even dit:
  Ik kom uit Zuid-Limburg.
  En de afgelopen oud en nieuw was nog nooit zo rustig verlopen als nu.
  En het leuke is dat de ziekenhuizen het hadden over een zeer rustige nacht. Tijdens een gewoon weekend gebeurt meer zo werd er geschreven.
  Oh ja bijna vergeten. Het Atrium in Heerlen had het wel nog druk gekregen.
  Met twee bevallingen , zo stond in de krant.

  En vergeet allemaal niet:
  met legaal vuurwerk is het praktisch onmogelijk om een brievenbus of wat dan ook te laten exploderen.

  MEER CONTROLE OP HET ILLEGALE vuurwerk A.U.B.

  Gehoord: Duitsland gaat in ieder geval meer controleren op illegaal vuurwerk afkomstig uit POLEN.
  En dat vind ik raar? Een Europa maar niet een land dat Polen hiervoor op de vingers tikt. Ze mogen daar maar wat doen zo schijnt het.

 11. Er worden al zoveel tradities de nek omgedraaid als er een handjevol mensen tegen iets is. Laat dit dn voortbestaan. Maar onveilig/illegaal vuurwerk bestrijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *