Brief aan de fracties 10-06-2013

Geachte partij,

Eind vorig jaar en begin dit jaar heb ik u allen reeds benaderd met een mailtje over mijn initiatief tegen het totaalverbod op consumentenvuurwerk. Van een aantal van u heb ik uitgebreid reactie gehad, waarvoor nogmaals dank. Van een aantal van u heb ik op dat moment niets vernomen, maar ik weet dat dit probleem bij iedere partij ter sprake is gekomen, vandaar dat ik mijn e-mail ook deze keer aan iedere partij richt.

Via deze mail wil ik u laten weten dat ik het ondanks dat het nu juni is, ik nog steeds dagelijks bezig ben om mijn initiatief tot een succes te maken en onder de aandacht te brengen. Ik vind het namelijk zonde, dat deze kwestie elk jaar pas rond de jaarwisseling ineens uit het niets weer in alle hevigheid losbarst.

Ik begrijp erg goed dat u en alle andere partijen, op dit moment totaal niet met deze kwestie bezig zijn. Niet meer dan logisch ook. Maar om u een idee te geven hoe deze traditie bij velen van ons leeft, over drie maanden zijn alle forums weer allemaal volledig operationeel.

Ook bij mij begint de koorts dan weer toe te slaan en leef ik drie maanden lang naar deze dag vol feest toe. Nu zie ook ik dat ieder jaar weer voor veel mensen dit feest een drama wordt, door mensen die misbruik maken van ons recht tot het vieren van de jaarwisseling met vuurwerk.

Het leek mij dan ook een idee begin september al een gesprek aan te gaan met u als politieke partijen. Dit maal om eens ruim vooraf een aantal dingen op een rij te zetten. Ik ben er namelijk van overtuigd, dat wij echte liefhebbers, van grote waarde kunnen zijn bij het vinden van een oplossing.

Wij begeven ons ieder jaar in grote getale op straat en zien dus ook al jaren van dichtbij wat er gebeurt, war er goed gaat, maar vooral ook echt wel wat er nog beter kan. De overlast door vandalisme doet ons veel meer dan u zich denk ik beseft. Wij willen net zo graag als ieder ander, dat de jaarwisseling een feest is voor iedereen.

Overigens denk ik, dat als u, samen met de overige partijen, ruim van te voren een campagne start in samenwerking met de echte liefhebbers, u ook enorme goodwill creëert onder de bevolking. Mede omdat we dan door samen werken de situatie van twee kanten belichten, maar u ook laat zien open te staan voor oplossingen in plaats van alleen maar een totaalverbod.

Daar staat tegenover dat wij tegelijkertijd laten zien dat de overgrote meerderheid van de vuurwerk fans, zich wel degelijk met alle liefde volledig inzet in de strijd tegen de overlast.
Samen kunnen we denk ik een aantal plannen bedenken en uitwerken. Deze kunnen er voor zorgen dat de overlast gefilterd wordt uit deze geweldige traditie.

Ik hoop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd en op de hoogte gesteld. Daarnaast hoop ik dat u er in ieder geval genoeg in ziet om een oriënterend gesprek te plannen, zo rond begin september.

In afwachting van uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Ron Brinkman
http://www.facebook.com/antivuurwerkverbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *